ELS #REPTESQUECUIDEN S’OMPLEN DE BON GUST

Bon dia famílies!

Avui us proposem omplir les xarxes de receptes delicioses. Expliqueu-nos quins plats us heu aventurat a cuinar per primer cop aquest confinament, quina és la vostra recepta estrella o bé, aquell plat tant gustós que cuineu sempre que organitzeu una trobada amb amics...

Segur que les persones ingressades podran imaginar-se’n les olors i sabors i els transportarem així, una estoneta, a una explosió dels cinc sentits.

Envieu-nos les vostres receptes a @educacio_gi amb el hastag #reptesquecuiden.

Recordeu que des de l’Ajuntament de Girona, per motius de respecte a la privacitat, tan sols es compartiran públicament aquelles fotografies o vídeos on es garanteixi que no es poden reconèixer els infants menors d’edat o bé aquelles que s’hagi enviat una autorització expressa a educaciogirona@gmail.com fent-hi constar el nom i cognoms del tutor/a legal i el seu DNI com a garantia de l’autorització de l’ús del dret d’imatge de l’infant.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



De ben segur tots plegats us llepareu els dits amb aquest munt de propostes als #reptesquecuiden: albergínies farcides de botifarra, Quiche Lorraine, galetes, caneló de carbassó amb verdures, bombons, trufes, macarrons amb verdures, bacallà a la mussolina, brownie, tarta de poma, pizza vegetal, bròquil amb beixamel, panades mallorquines, bunyols de bacallà, arròs, fideus i l'estrella del sopar.

S’ha girat feina a la cuina. 

Bon profit!



















La recepta consisteix amb unes albergínies farcides amb botifarra picant esmicolada, pebrot verd, pastanaga, tomàquet natural (tomàquet de pera), ceba de figueres tallada petita, pebre, sal, comí, nou moscada, una mica de llet, una mica de vi blanc i formatge ratllat.

El procediment d'elaboració és ben senzill: primer de tot, es parteixen les albergínies i es col·loquen en una safata de forn. Després, es fan unes marques en forma de quadrícula a la "carn" de les albergínies (talls no gaire profunds, just per marcar una mica). Es posen al forn durant una estona, fins que estiguin gairebé cuites del tot (que ja hagin quedat dorades) i aleshores, es treuen. Amb l'ajuda d'una cullera sopera, es buida gran part de l'albergínia i es barreja amb el "sofregit" que fa "xup-xup" a una paella o olla. Aquest sofregit és el resultat de la barreja de la botifarra de pebre esmicolada (es cou prèviament abans de les verdures i es retira), la ceba tallada petita, el pebrot verd (el de fregir) tallat petit, el tomàquet ratllat o a trossos petits i la pastanaga tallada també petita (quan les verdures són cuites es barregen amb la botifarra cuita prèviament). Quan aquesta barreja de verdures i botifarra està al foc, s'afegeixen les espècies, una mica de llet i un got de vi blanc. Després, un cop hem deixat coure el tomàquet i evaporar el vi, afegim i barregem la "carn" buidada de les albergínies fins que quedi uniforme tot. 

Finalment, s'omplen les albergínies de la plata del forn amb aquest farcit (verdures, carn, espècies i vi), s'afegeix formatge ratllat per sobre i de nou al forn fins que estigui tot cuit i el formatge fos.

Bon profit!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants