Fira de la Ciència per a petits grans científics


El divendres 8 de maig de 2015, 854 nens i nenes fan tallers de ciència.


El matí del divendres 8 de maig, de 10h a 12h, ha tingut lloc la 8a edició de la Fira de la Ciència per a petits grans científics a la plaça Constitució i a la plaça Josep Pla. Aquesta fira està adreçada als nens i nenes de P4 i P5 d'educació infantil i primer i segon de primària, amb la intenció de despertar l'interès per la ciència en les més petits.
 
La fira ha estat organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Girona, el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la Universitat de Girona (UdG), el Servei Educatiu del Gironès del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (CRPG) i CaixaForum Girona. S'ha pogut comptar amb moltes col·laboracions des d'altres departaments de la UdG: Càtedra de Cultura Científica i comunicació Digital (C4D), observatori "Escacs i Educació", Institut d'Informàtica i Aplicacions, Departament de Química, Gabinet de Materials i de Recerca per la Matemàtica a l'escola (GAMAR). Han col·laborat també altres entitats: Enginyeria Sense Fronteres, Ludus Mundi en el marc del Festival Ludivers i Programa Lúdic d'Aprenentatge Tècnic (PLAT).
 
Han participat 16 escoles de Girona i rodalies amb un total de 35 grups-classe i 854 alumnes. Les escoles són les següents: Eiximenis, Joan Bruguera, Verd, Maristes-Girona, Mare de Déu del Mont, Carme Auguet, Sagrada Família, Vila-Roja, Font de la Pòlvora, Migdia, Pericot, El Bosc de la Pabordia, Balandrau, Aldric de Cassà de la Selva, Les Falgueres i Aulet de Celrà.
 
Cada grup-classe ha realitzat tres tallers de diferents temàtiques relacionades amb la ciència, hi han hagut tallers que tractaven temes de densitats, rampes, sons, matemàtiques... amb l'objectiu de promoure l'experimentació científica a les etapes d'educació infantil i primer cicle de primària. Ha estat un matí per compartir una jornada d'educació científica amb tots els implicats, mestres, alumnes, estudiants, professorat de la universitat i representants de les entitats col·laboradores.
 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants