Conèixer la ciutat d'una altra manera


Comença la programació dels “Anem a...” corresponent al primer semestre del 2013. Els “Anem a...” és una activitat organitzada des de La Caseta de la Devesa de l’Ajuntament de Girona que poc a poc, sense fer soroll, amb una programació molt cuidada, han arribat a una part de la ciutadania delerosa per conèixer i visitar aquells espais, edificis o serveis de la ciutat que o bé són desconeguts o bé passen desapercebuts a la mirada quotidiana dels vianants. També faciliten la visita guiada a exposicions temporals o permanents de la ciutat.

Són activitats guiades per persones expertes en el tema, gratuïtes i, en general, aptes per a totes les edats, que tenen lloc principalment en caps de setmana. Solen durar entre dues i tres hores i els grups que es fan són reduïts.

Per aquest semestre, hi ha previstes deu sortides. Es comença amb un petit curs d’astronomia  i una sortida pràctica a veure estels a la muntanya dels Àngels, una visita a l’exposició que actualment hi ha a la Casa de Cultura sobre la visió de la mort i els ritus funeraris al llarg de la història i un itinerari que ressegueix unes quantes escultures dels carrers de la ciutat. Més endavant es visitarà el Museu d’Art i el quadre “El Gran Dia de Girona” per buscar connexions entre la Guerra del Francès i les mostres d’art presents a la ciutat. Es visitaran dues exposicions més, una sobre drogues i una altra sobre Haití, al CaixaForum, i s’aniran a buscar els racons d’aigua de les Gavarres per la vall de Sant Daniel. Els mesos de maig i juny acolliran una visita al Parc Científic i Tecnològic per explorar el cel amb el planetari, el Banc dels Aliments obrirà les seves portes a les persones que en vulguin conèixer el funcionament i es tancarà la programació amb una visita a la depuradora i a la incineradora de Campdorà, els dos serveis ciutadans que primer es van donar a conèixer a la ciutadania l’any 1993, coincidint amb la inauguració de la Caseta de la Devesa ara fa just vint anys.

Veure programació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants