Premi a l'amanida més gustosa


Al III Concurs d'Amanides va obtenir el premi a l'amanida més gustosa la "Raveneta", presentada per en Pau i l'Ona Farreró Juscafresa de l'escola Dr. Masmitjà.

Ingredients
1 enciam (hort), ravenets vermells (hort), cogombre (hort), ceba tendra (hort), 1 mató de Girona, oli, pebre i sal.

Elaboració (Transcrivim el que ens van presentar)
Tenim un petit hort urbà al terrat del nostre pis a l'Eixample de Girona. L'hem construït i muntat amb el nostre pare fent servir tot de material reciclat i aprofitant tot el possible. Des del passat mes de març anem a comprar planter al Mercat del Lleó i estem sembrant, plantant, recollint i ja menjant verdures... és divertidíssim!!!
Per l'amanida que hem batejat com "Raveneta", hem volgut fer servir només el que ara tenim a l'hort... ravenets vermells que vam sembrar al març, i enciams, ceba tendra i cogombres que vam plantar entre el març i l'abril.
Es renta l'enciam i es talla el més petit possible. Es renta i pela el cogombre i es talla a dauets petits. S'hi afegeixen els ravenets, tallats també ben petits i millor treient la pela vermella que és el que fa que de vegades piquin una mica.
Per fer la salsa, comprem un mató de la comarca de Girona. Es posa en un pot, juntament amb la ceba tendra tallada, oli (3-4 cullerades soperes), el pebre i la sal. Es passa pel turmix una bona estona fins que quedi el màxim de líquida i s'aboca a la verdura ja preparada en un bol. La combinació de la salsa cremosa amb les verdures tallades en dauets la fa molt refrescant. BON PROFIT!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants