Una desena de contes que ens parlen de Pau

Deu escriptors i escriptores de les comarques gironines han escrit un conte sobre pau, valors o resolució de conflictes, per als nens i nenes de Girona. Contes per la Pau ha estat la proposta 2015 per al Dia Escolar de No Violència i la Pau (DENIP) a Girona.

Els autors i autores han posat la història. Els nens i nenes, el seu art i la seva creativitat ja que han il·lustrat les historietes que quedaran recollides en un llibre, que aviat es podrà consultar a les biblioteques de Girona i al CeDRe de la Coordinadora.  

Contes per la Pau és la cinquena campanya escolar impulsada conjuntament per la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’Ajuntament de Girona, com a activitat commemorativa del DENIP, que es fa el 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

 La proposta inclou tallers de pau que, a partir del joc, estan adreçats a treballar les actituds pacífiques i les accions noviolentes quotidianes. Els tallers són a càrrec de l’alumnat d’Animació Sociocultural de l’Institut Vallvera de Salt i d’Educació Infantil de l’Institut Montilivi de Girona que, prèviament, es formen amb la Coordinadora d’ONG Solidàries. 


L’objectiu de Contes per la Pau és que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies, reflexionin i parlin sobre la cultura de Pau.

A la campanya  hi han participat Dolors Garcia Cornellà, Lluís Freixas, Núria MartíJosep Mª Fonalleras, Maria Mercè Roca, Josep Pastells, Mar Bosch, Mercè Saurina, Enric Ramionet i Carles Sala.






Pel que fa a la mainada, en total parlem de quasi 3.000 nens i nenes de 15 escoles gironines.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants