La Formació professional avui
 
 
El dia 22 de maig, a iniciativa del Consell Escolar Municipal- Consell Municipal d'Educació i l'Ajuntament, es va fer una taula-debat entorn a la formació professional. El Sr. Xavier Casares president del Consell Català de la Formació Professional va presentar les línies bàsiques de la nova llei.  Es va reconèixer que s'ha avançat molt però que encara queda molt a fer. El bon posicionament que ha aconseguit la formació professional i el reconeixement professional i acadèmic s'atribueix en el fer conjunt de centres, empreses i administracions. El debat ha quedat obert i les ganes de continuar treballant plegats s’han fet ben evidents. Així ho han reconegut tècnics, empresaris, docents, responsables polítics.
 
Algunes de les conclusions més destacables són:
 
  • El Departament d’Ensenyament està treballant amb el món empresarial en el territori i és un constant anar fent adaptacions curriculars procurant respondre a interessos i necessitats de determinats sectors productius i empresarials amb la col·laboració de les diferents administracions i amb la dels centres educatius.
  • L’empresa té poques possibilitats d’evolucionar sense la formació continuada dels seus treballadors. La formació té un paper rellevant en l’empresa. Cal anar consolidant mecanismes que reconeguin el valor dels aprenentatges que realitzen els treballadors en l'exercici i desenvolupament de competències en els llocs de treball.
  • Els espais de col·laboració s'han de formalitzar i consolidar.
  • En tots els àmbits tant important són les competències personals com les professionals
  • La formació dual és una bona modalitat de la formació professional, molt eficient, però no tota la formació professional ha de ser dual.
  • El grau d’ocupabilitat dels joves amb titulació de FP és molt elevat.
  • El reconeixement empresarial i acadèmic de la Formació Professional no es correspon amb el que té a nivell social.
  • L’assessorament, la informació i l’orientació són peces claus per donar un bon servei a les persones per a la seva formació al llarg de la vida (acreditacions, formació continuada, inicial...)

   
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants