CARTES AMB COR (X)

Com bé sabeu, la iniciativa #reptesquecuiden que aquests dies estem liderant des de l'Ajuntament, a proposta de l'Hospital Josep Trueta, neix per facilitar la participació a la ciutat de Girona en la proposta conjunta del Departament de Salut i el Departament d'Educació de bategar junts per donar suport a les persones ingressades als nostres hospitals i al nostre increïble personal sanitari.

És per això que, aquests dies, a més de les vostres respostes als #reptesquecuiden estem rebent un munt de cartes, vídeos, fotografies, dibuixos, etc adreçades al projecte CARTES amb COR promocionat per Salut i Educació.

I perquè aquests missatges de suport, ajuda i solidaritat arribin a totes les persones ingressades i a tots els professionals que amb els seus esforços estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda, aquí us els compartim:

Avui us mostrem les cartes que ens han fet arribar l'Irene, l'Alba, en Marc, l'Alejandro i la Vanessa.

IRENE FRIGOLA                                                                                                                                                            

Buenos días,

Esta carta va en consuelo y ánimos para todos aquellos luchando contra el Covid-19 

Quería dar ánimos a todos los que esta pandemia llega a afectar, tanto personal sanitario, los cuales trabajan de sol a sol con el corazón en la mano por la vida de los más indefensos, como los mismos afectados directamente y los familiares de estos. Esta situación dudo que la podamos vivir muchas más veces, o al menos esperemos que no, a pesar de todo, vale la pena seguir dando lo máximo de uno mismo día tras día. Todas las vidas valen la pena, sobretodo las que nos han dado lo que tenemos y que han sido parte del progreso del lugar dónde vivimos, como las vidas que serán el futuro del país. Por lo tanto decirles que muchísimas gracias a todos los sanitarios por el trabajo que hacen y muchísimas gracias, fuerza y ganas de no rendirse a los afectados. Todos podemos contra esto, y será algo pasajero. Esos gritos de ovación a las ocho de la noche son el fruto de su esfuerzo, y el de todos. Se pueden mirar incluso como que ha pasado un día más y se ha restado un día menos para el fin de este virus y confinamiento.
Si pudiera les daría un abrazo a todos, sin embargo dudo que sea la mejor época...

Muchas gracias por el trabajo, ánimos y fuerza para aquellos que lo necesiten, todos estamos en colaboración.


Irene Frigola Lirola.


ALBA MORALES                                                                                                                                                                

CARTA AMB EL COR

Bon dia a tots i a totes,

Primer de tot volia començar parlant dels de sanitat, aquelles persones que tenen molt de risc d’infecció, i tot i això, ells intenten fer el millor possible per intentar reduir aquest virus i que tot plegat passi el més ràpid possible.

Penso que sense aquestes persones a dia d’avui, no estaríem a on estem. Pot ser que de petits ens faci molta por els metges/ pediatres o tot aquest món, i jo ho entenc, perquè a vegades han de fer coses que bé no ens agraden o ens molesten...Però crec que de mica en mica quan ens anem fent grans, valorem més el que tenim en general i a més ara, en aquests moments, tot el que estem vivint, crec que és una situació molt complicada de tractar-la, de gestionar-la, i sobretot és nova i diferent de tot el que nosaltres coneixíem fins ara. Aquesta situació, que de mica en mica ens anem adaptant, no només és per els de sanitat sinó també per totes les famílies, els infectats o infectades, els no infectats…

Ara sí, ha arribat el moment de dirigir-se per la gent que s’ha infectat amb la COVID-19. Trobo que vosaltres sou les persones que més heu de lluitar, penseu que no esteu sols, totes les persones/ famílies que ens quedem a casa, estem lluitant perquè això no passi més, és a dir, reduir aquest virus. Com per exemple la meva família, nosaltres en aquests moments ens trobem a casa 6 persones perquè som una família bastant gran i sincerament no és fàcil conviure tots en un pis. És una situació molt estranya i complicada a la vegada però ara mateix és el millor que podem fer per intentar reduir el màxim. 
Penseu que tot hi que no podeu veure a la vostra família o a la persona que en aquests moments teniu més il·lusió de veure, encara que no ho sapigueu, estic segura que us està esperant amb les mans obertes i està desitjant tornar-vos a veure de nou. 

Aquests dies de confinament m’estan passant ràpids i curts alhora, per tant, no m’imagino està en la vostra situació. El millor moment del dia per mi, és al vespre, concretament a les 20:00. Cada dia sortim al balcó a aplaudir per tots aquells de sanitat i també, per tots aquells que esteu en aquesta situació dins d’un hospital. 

Finalment, esperem que aquesta situació passi el més ràpid possible i que tots sortim d’aquesta. Jo seguiré aplaudint cada dia, per tots vosaltres, d’això no en tinc cap dubte. Espero que tingueu l’oportunitat de llegir aquesta carta, perquè com diu al principi , l’he fet amb tot el cor.

Una abraçada ben forta per tots i totes!

Alba Morales
15 anys
Girona



MARC LECHADO                                                                                                                                                                

En català:

Bons sanitaris i pacients,

Se que ho esteu passant malament, però una cosa bona que sabem és que vosaltres sanitaris ja sabeu que és. Els primers casos de sida es van descriure el juny de 1981 i es va trigar més de dos anys en identificar el virus causant de la malaltia. Els primers casos de pneumònia severa es van notificar a la Xina al 31 de desembre de 2019 i per al dia 7 de gener ja s'havia identificat el virus. El genoma va estar disponible el dia 10. Ja sabem que es tracta d'un nou coronavirus de el grup 2B, de la mateixa família que la SARS, pel que li hem anomenat SARS-CoV-2. La malaltia es diu COVID 19.

-Sabem com detectar-lo. Des del 13 de gener està disponible per a tothom un assaig de RT-PCR per detectar el virus. En els últims mesos s'han perfeccionat aquest tipus de proves i avaluat la seva sensibilitat i especificitat.

-I també sabem que el 80% son lleus.
La malaltia no causa símptomes o són lleus en un 81% dels casos. En el 14% restant pot causar pneumònia greu i en un 5% pot arribar a ser crítica o fins i tot mortal.
Per la qual cosa tampoc ens hem de preocupar tant.

ADÉU.

En castellà:

Buenos sanitarios y pacientes,

Sé que lo está pasando mal, pero algo bueno que sabemos es que vosotros sanitarios ya sabéis que es. Los primeros casos de sida se describieron en junio de 1981 y se tardó más de dos años en identificar el virus causante de la enfermedad. Los primeros casos de neumonía severa se notificaron en China el 31 de diciembre de 2019 y para el día 7 de enero ya se había identificado el virus. El genoma estuvo disponible el día 10. Ya sabemos que se trata de un nuevo coronavirus del grupo 2B, de la misma familia que el SARS, por lo que le hemos llamado SARS-CoV-2. La enfermedad se llama Covid 19.

-Sabemos cómo detectarlo. Desde el 13 de enero está disponible para todo el mundo un ensayo de RT-PCR para detectar el virus. En los últimos meses se han perfeccionado este tipo de pruebas y evaluado su sensibilidad y especificidad.

-Y también sabemos que el 80% son leves.
La enfermedad no causa síntomas o son leves en un 81% de los casos. En el 14% restante puede causar neumonía grave y en un 5% puede llegar a ser crítica o incluso mortal.

Por lo cual tampoco nos tenemos que preocupar tanto.

Adiós.


ALEJANDRO                                                                                                                                                                




VANESSA                                                                                                                                                                         











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants