V JORNADA D'HORTS ECOLÒGICS ESCOLARS 

En el marc de la jornada es va construir, a l'escola Eiximenis, el primer hort vertical dels centres educatius de la ciutat.


El divendres 11 de març de 2016, el CaixaFòrum Girona va acollir la V Jornada d’horts ecològics escolars, organitzada per l’Ajuntament de Girona dins el programa de jornades tècniques del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu de les jornades era que les persones que tenen hort, ja sigui professorat o ciutadania en general, puguessin conèixer maneres de fer i aclarir dubtes sobre diferents aspectes per millorar el seu hort. L’activitat educativa va incloure, com a novetat, la construcció d’un hort vertical a l’escola Eiximenis finançat per l’Obra Social “La Caixa”.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Ribas, va inaugurar a les nou del matí la jornada que va començar amb una xerrada sobre el sòl com a clau per tenir un hort saludable a càrrec de Jordi Puig de l’Espigall. Seguidament, les mestres M. Àngels Bosch i Elena Gri van presentar l’experiència de l’escola Eiximenis i Emili Duran d’Ecollavors de la Garrotxa va explicar el funcionament d’un banc de llavors. Finalment, Carme Farré de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge va impartir una ponència en la qual va exposar les tipologies, característiques i funcionament dels horts verticals. Per acabar, a la 13h es va fer el muntatge d’un petit hort vertical a l’escola Eiximenis.

Aquesta iniciativa amplia les relacions entre l’Ajuntament de Girona i l’Obra Social “La Caixa” per potenciar la xarxa d’horts escolars de la ciutat. En les darreres edicions de la jornada d’horts ecològics escolars ja hi ha hagut una part pràctica relacionada amb el projecte d’hort d’alguna escola, amb la voluntat que serveixi per ajudar els centres educatius a millorar els seus horts. Amb aquest part pràctica s’organitza l’hort més adient segons l’espai de l’escola i el seu projecte educatiu.

Podeu consultar la documentació i les imatges de la jornada:
V Jornada d'horts ecològics escolars




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants