Pessebres i fanalets a les escoles

"Fem un fanalet per anar a esperar els Reis" és una activitat del Servei d'Educació de l'Ajuntament, patrocinada per Hipercor i amb la col·laboració dels Manaies de Girona que ja porta uns quants anys oferint-se a les escoles de la ciutat. "Fem un pessebre per Nadal" és d'incorporació més recent i hi col·labora l'Associació de Pessebristes de Girona.

Els objectius de les dues activitats són aprendre a observar i estimar les tradicions, participar activament en les festes i tradicions de la ciutat, potenciar la creativitat artística i fomentar el treball en equip.

En un temps dominat per les teconologies avançades, que els infants troben tant a casa i a l'escola com a fora, trobem molt positiu el fet que coneguin i mantinguin les tradicions viscudes per les generacions anteriors a partir de l'elaboració manual d'aquests dos elements propis de les festes de Nadal.

La participació és sempre molt alta. Aquest curs 2014-2015, a l'activitat del fanalet hi han participat 902 nens i nenes provinents de 10 escoles d'educació infantil i primària; a l'activitat del pessebre, hi han participat 8 centres d'educació infantil i primària i un centre públic d'educació secundària.

"Fem un fanalet per anar a esperar els Reis" es tanca amb una gran festa i el lliurament de premis al pavelló de Palau. El dia de la cavalcada dels Reis es veuen pels carrers de Girona molts d'aquests fanalets elaborats a les escoles. Els premis al concurs "Fem un pessebre per Nadal" es lliuren, juntament amb els que atorga l'Associació de Pessebristes de Girona, en un acte ciutadà l'endemà del dia de Reis.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants