Fira de la ciència per a petits grans científics



Amb la voluntat de fomentar la ciència i d’apropar la vocació científica a infants i joves es realitza ja fa 7 anys la Fira de la Ciència. és una fira al carrer on es realitzen tallers i demostracions amb l'objectiu de promoure l'educació i la divulgació de la ciència entre l'alumnat d'infantil i primària.

La fira és organitzada conjuntament pel Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UdG, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG, La Caseta-Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona, Servei Educatiu del Gironès del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i CaixaFòrum Girona.

El passat divendres 9 de maig, durant tot el matí, nens i nenes d’educació infantil i primària van realitzar diversos tallers i demostracions científiques. 

Aquest any la fira va tenir un funcionament diferent segons l’edat dels alumnes. Els més petits van realitzar els tallers preparats i conduïts per estudiants universitaris dels estudis de mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Els alumnes més grans, de cicle mitjà i superior, van presentar a altres alumnes els tallers que ells mateixos han preparat durant el curs, es van convertir per unes hores en autèntics científics!

Les escoles participants aquest curs són les següents: escola d’educació especial Font de l’Abella, escola Carme Auguet, Dalmau Carles, Domeny, Eiximenis, El Bosc de la Pabordia, Joan Bruguera, Mare de Déu del Mont, Maristes-Girona, Migdia, Pericot, Pla de Girona, Sagrada Família i Verd de Girona, a més de l’escola Jacint Verdaguer de Sils.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants