L'hort de l'escola al mercat del Lleó




Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Girona promou els horts ecològics als centres educatius de la ciutat, ja siguin escoles bressol, escoles de primària o instituts, per mitjà del recurs educatiu Hort a l'escola, en el qual uns educadors i educadores especialitzats realitzen sessions d'assessorament amb el professorat i sessions pràctiques amb els nens i nenes. Aquestes sessions es reparteixen al llarg del curs per poder fer totes les feines necessàries per tenir un bon hort: preparar la terra, plantar, sembrar, fer un seguiment i manteniment, recollir, etc.
 
Amb aquesta activitat, els nens, nenes i joves aprenen quines són les feines de treball de l'hort i com s'ha de fer per organitzar-les i planificar-les, es responsabilitzen de la cura i manteniment de l'hort, observen, experimenten i coneixen el procés de creixement de les plantes i coneixen les tècniques i el funcionament de l'hort ecològic. Tot plegat, dins d'un marc general que engloba també l'alimentació i la salut.

L'activitat que clou tot el treball fet durant el curs és la venda dels productes de l'hort al mercat del Lleó, un dia del mes de maig. Els alumnes preparen els productes amb antelació, hi posen preu, el col·loquen en cistelles o caixes perquè estiguin ben exposats i se'n van al mercat del Lleó perquè tots els veïns i veïnes de Girona els puguin comprar i assaborir. Aquest any 2013 es va fer el dimarts 7 de maig i allà s'hi va poder trobar una mica de tot i a bon preu: ravenets, cebes, pastanagues, cols, espinacs, faves i pèsols, alls, julivert, enciams, plantes medicinals, etc.





 
 
 



 
 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Guia turística de Girona per a infants feta per infants